open-navfaktor-logo
search
Zmaj povrijeđen
Trener Dinama saopćio vijest koja se neće svidjeti Robertu Prosinečkom
Nenad Bjelica naglasio je kako je teško vjerovati da se Gojak oporavi do srijede 
03.11.2019. u 14:17
get url
text

Fudbaleri zagrebačkog Dinama u srijedu će igrati jednu od najvažnijih utakmica ove sezone.

Modri će na Maksimiru u 4. kolu Lige prvaka ugostiti ukrajinski Shakhtar, a eventualnom pobjedom napravili bi veliki korak ka plasmanu u osminu finala elitnog takmičenja na Starom kontinentu.

Nenad Bjelica, trener Dinama, nakon jučerašnje pobjede protiv Intera govorio je o zdravstvenom biltenu u ekipi i otkrio lošu vijest za Amera Gojaka, fudbalskog A reprezentativca BiH.

- Teško je vjerovati da će Amer Gojak konkurisati za Shakhtar, a od ostalih povrijeđenih pod najvećim upitnikom je Mario Gavranović - kazao je Bjelica nakon utakmice za zvaničnu stranicu Dinama, dodavši:

- Nema problema s Petkovićem. Htjeli smo ga malo poštedjeti u zadnjih 10 minuta pa smo ga povukli na klupu i dali priliku Šipošu da debituje. Slično smo učinili i s Olmom i Oršićem. Trebat će nam svježi za srijedu. Vraća se Kevin Theophile, vjerujem da će Emir Dilaver i Arijan Ademi moći biti na raspolaganju, ali vidjet ćemo do srijede. Kao i uvijek, igrat će samo najspremniji.

Ova vijest neće se svidjeti ni Robertu Prosinečkom, selektoru fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Zmajevi će 15. novembra u Zenici ugostiti Italiju, a kako je Gojak u posljednje vrijeme standardan u statnoj postavi, njegovo neigranje zadalo bi glavobolju hrvatskom stručnjaku na klupi našeg tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.