Akcija "Pub"

Tužilaštvo traži pritvor za Adilovića, Jovanovića i Neretljaka, FUP uhapsio još jednog osumnjičenog

FOTO: Ajdin Cocalić/ARHIV

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima Amiru Adiloviću, Edinu Neretljaku i Antoniju Jovanoviću koje su po nalogu postupajućeg tužioca pripadnici FUP-a uhapsili u akciji kodnog naziva "Pub".

VEZANI TEKST - Trojac uhapšen u akciji "Pub" predat Tužilaštvu KS

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - saopćila je glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo sumnjiči ih za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tačnije, osumnjičeni su da su od marta 2023. do jula iste godine nabavljali, pakovali i prodavali opojnu drogu amfetamin i kanabis na području Kantona Sarajevo.

Prillikom pretresa, od osumnjičenih je oduzeta određena količina droge amfetamin, oružje, automobil i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

U međuvremenu, FUP je saopćio da je u sklopu akcije "Pub" danas uhapšena još jedna osoba inicijala A. V. (2001),a zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela protivpravno lišenje slobode.

U vezi s ovim krivičnim djelom osumnjičeni su i ranije uhapšeni Amir Adilović i Antonio Jovanović.

- Uhapšena osoba će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - naveli su iz FUP-a.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga