open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH danas nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom, kako će biti narednih dana
U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).
31.05.2022. u 08:16
get url
text

U jutarnjim satima sa slabom kišom ponegdje, a u drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a lokalno je moguća i pojava grada.

Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu do 29 stepeni Celzijusa.

U srijedu u Bosni umjerena oblačno. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32 stepena.

U petak također sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32, na jugu do 35 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.