open-navfaktor-logo
search
Uviđaj u toku
U pucnjavi u Konjicu teško ranjen muškarac, uhapšeni sin i otac
Na autobuskoj stanici u Konjicu je sinoć prije ponoći došlo do pucnjave u kojoj je teško ranjena jedna osoba, a dvije osobe su uhapšene.
05.07.2022. u 08:13
get url
text

Na mjesto pucnjave izašla je policija i ekipa Hitne pomoći koja je odvezla ranjenu osobu u bolnicu. Uviđaj je nastavljen i danas i još se ne zna motiv pucnjave. 

- Uhapšeni su otac i sin V. A. i V. A., a povrijeđena osoba je L. H. Ranjena osoba ima teške povrede sa prostrelnim ranama na nogama - kazali su za Faktor iz Policijske stanice u Konjicu.

Patrola policije je na mjestu događaja zatekla V. A. (1988.) koji je u ruci držao pištolj, V. A. (1958.) iz Konjica koji je držao drvenu palicu, a na zemlji je ležao L. H. (1971.) koji je imao više prostrelnih rana i povredu glave u predjelu čela i lijevog oka.

U bolnici Konjic kod L. H. utvrđene su teške povrede u vidu prostrelnih rana na obje noge u predjelu natkoljenica i potkoljenica s frakturom kosti, ustrijelna rana lijeve ruke, te više rasjekotina na glavi. On je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.

O događaju su upoznati krim policija i nadležni tužilac. U toku je kriminalistička obrada, saopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.