open-navfaktor-logo
search
Upozorenje iz komšiluka
Urednik u Pobjedi Nenad Zečević: Ruski hibridni rat će iz Crne Gore preseliti u BiH s ciljem dezintegracije države
- Ruski hibridni rat, koji u Crnoj Gori traje još od 2016. godine, preselit će se u Bosnu i Hercegovinu, u entitet Republika Srpska s većim intezitetom, s naglaskom na dezintegraciju države - kaže za Faktor Nenad Zečević, urednik političke redakcije u listu Pobjeda iz Podgorice.
03.03.2022. u 14:43
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik prijeti jer nije prošao "ruski" plan: Ako pada Ustav, pada i država, a Komšić i Džaferović...

Šta znači ruski hibridni rat itekako su osjetili Crnogorci kada je u njihovoj državi spriječen državni udar 2016. godine. Ovih dana to je aktuelizovano odbijanjem načelnika Generalštabaa Vojske Crne Gore Milutina Đurovića na sastanku Vojnog komiteta Sjevernoatlantskog saveza (NATO) da se izjasni hoće li Crna Gora prihvatiti da se njen vod u okviru snaga za brzo reagovanje (NATO Response Force) sa režima obuke prebaci na zadatke odgovora na krizu i podrške pojačanom prisustvu Alijanse u Latviji kao preventivno djelovanje u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu. 

Nešto ranije Pobjeda.me je objavila kako se potpredsjednik Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić, kadar proruskog i prosrpskog Demokratskog fronta, našao sa ruskim obavještajcima Spoljne obavještajne službe (SVR).

VEZANI TEKST - Komšić: Dodik izvršava planove dogovorene s Rusijom, cilj je destabilizacija BiH

- Da, to je ambijnet u kojem danas živi Crna Gora. Bulajić je imao dva sastanka sa ruskim obavještajcima, na naš upit kazao je da se sastao sa predstavnicima Ambasada Rusije. Spomenuti stav Crne Gore u NATO-u i Bulajićevi sastanci sa ruskim obavještajcima i njegovo odbijanje da zakaže sjednicu Skupštine samo su dio plana ruskog predsjednika Vladimira Putina i politike Kremlja s ciljem destabilizacije Crne Gore, ali i BiH - ističe Zečević.

Naš sagovornik ističe kako je Vlada u tehničkom mandatu, kojom predsjedavava prosrspki kadar premijer Zdravko Krivokapić samo deklarativno podigla borbenu gotovost Vojske Crne Gore.

- Ironija je da su ovu odlazeću Krivokapićevu vladu podržale zapadne sile, a sada svjedočimo osptrukcijama prosrspkih i proruskih igrača - podvlači Zečević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.