Državna zastupnica

Vulić: Ako ne bude kompromisa, SNSD će promijeniti partnere iz bošnjačkog korpusa

FOTO: Damir Hodžić

Šefica Kluba zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić istakla je da je jedini pravi put da se partneri koji čine vlast na nivou Bosne i Hercegovine što prije vrate za pregovorački sto i izrade kodeks ponašanja koji predviđa da se samo dijalogom može doći do rješenja, a ne samostalnim istupima i ignorisanjem Ustava.

- Ministar vanjskih  poslova u Vijeću ministara Elmedin Konaković ne može da isprati svoja obećanja, želje i naredbe koje stižu od međunarodnog faktora. Imajući u vidu veoma snažan pritisak dijela ekstremističkog, bošnjačkog Sarajeva, zatim moćne mreže SDA, raspoređene svuda, onda ne čudi beznađe u koje upada Konaković - rekla je Vulićeva za Srnu, dodavši da je najveće bogatstvo jedne političke organizacije pripadnost i odgovornost samo svom narodu.

Ona je navela da su SNSD i njegovi koalicioni partneri u Republici Srpskoj, odgovorni samo građanima RS-a.

Izrazila je uvjerenje da će se partneri na nivou BiH vratiti dijalogu i krenuti putem koji je dogovoren, koji je obećavajući za sve narode koji žive u BiH.

- Ukoliko ne dođe do dogovora, kompromisa i jasno definisanog obrasca ponašanja, sigurno je samo jedno - bit ćemo prinuđeni da promijenimo partnere iz bošnjačkog korpusa, dok odnos SNSD-a i HDZ-a ostaje, trajno provjeren i siguran - rekla je Vulićeva, prenosi RTRS.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga