open-navfaktor-logo
search
Zrinjski nadmoćan
Za poraz ne znaju šest mjeseci, krenuli po trofej koji čekaju 15 godina, šta bi to značilo za PLBiH?
Nezaustavljivo i ove godine djeluje mostarski Zrinjski, aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u fudbalu koji je krenuo u lov na duplu krunu.
06.04.2023. u 19:01
get url
text

Promjena trenera za Mostarce je bila samo kozmetička jer odlazak Sergeja Jakirovića i dolazak Krunoslava Rendulića nije ni za milimetar pomjerio Zrinjski s pobjedničkog kolosjeka. Hrvatski menadžer na klupi Zrinjskog u prvih 10 utakmica zna samo za pobjede.

Zrinjski je u srijedu protutnjao Tušnjem i u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine savladao Tuzla City sa 3:0, što znači da će revanš vjerovatno biti formalnost i da Mostarci samo čekaju rivala s kojim će se 17. maja sastati u finalu na stadionu Bilino polje u Zenici. To će biti Velež ili Željezničar.

Trofej Kupa BiH u Mostaru dugo čekaju. Tačno 15 godina. Jedini pehar u ovom takmičenju Plemići su osvojili 2008. godine pobjedom protiv Slobode u finalnom dvomeču.

Zrinjski djeluje nezaustavljivo. Mostarci imaju 12 pobjeda u nizu, a 22 meča nisu osjetili gorčinu poraza. Posljednji put Zrinjski je poražen od Sloge Doboj 14. septembra prošle godine.

U Premijer ligi BiH Zrinjski ima 14 bodova više u odnosu na drugoplasirani Borac. Upravo će ova dva kluba odmjeriti snage predstojećeg vikenda u Banjoj Luci. Svakako je potrebno pravo čudo da nadmoćni stroj iz Mostara do kraja sezone ispusti kapitalnu prednost i ne odbrani titulu, a prvi je i favorit za pehar u drugom takmičenju.

Ukoliko Zrinjski pored prvenstva osvoji i Kup to bi značilo i da će četvrto mjesto sa premijerligaške tabele garantovati plasman na euroscenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.