Ročište sutra

Zatražen pritvor za Anela Bećirovića, osumnjičenog za ubistvo Emire Maslan

FOTO: Ajdin Cocalić

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu prijedlog da odredi jednomjesečni pritvor Anelu Bećiroviću, osumnjičenom za ubistvo nevjenčane supruge Emire Maslan u naselju Alipašino Polje.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo, kao i zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Ročište povodom prijedloga Tužilaštva KS bit će održano sutra pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu.

Bećirović je uhapšen u ponedjeljak navečer u stanu u naselju Hrasno, gdje se zabarikadirao zajedno sa četverogodišnjim djetetom. Tom prilikom prijetio je da će se ubiti, a policija ga je uspjela savladati i uhapsiti, a dijete je nepovrijeđeno predato Centru za socijalni rad KS.

Prethodno je ranije tog dana iz pištolja ubio Emiru Maslan u stanu na Alipašinom Polju.

U jučerašnjem izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova KS saopćeno je da Bećirović ima bogat policijski dosje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, ugrožavanje sigurnosti, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga...

Krajem prošle godine Općinski sud Sarajevo izrekao mu je zabranu približavanja žrtvi nasilja u porodici, nevjenčanoj supruzi, na udaljenosti od 500 metara koje je trebalo važiti dvije godine.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga