Prvostepena presuda

Zeničaninu pet godina zatvora zbog ubistva sugrađanina

FOTO: Naša riječ Zenica

Kantonalni sud Zenica izrekao je prvostepenu presudu kojom je zbog ubistva Jasmina Husagića iz Zenice (38) na pet godina zatvora osuđen Zeničanin Haris Hadžikapetanović.

VEZANI TEKST - Osumnjičenom za ubistvo Jasmina Husagića u Zenici određen pritvor

Ovo ubistvo dogodilo se 9. augusta 2020. godine u večernjim satima u zeničkom naselju Jalija, u tuči i pucnjavi koja se dogodila na parkingu u Sejmenskoj ulici kod broja 8.

Hadžikapetanović je, prema optužnici, uočio Husagića, sa kojim je odranije imao neriješenih problema, u "audiju A8" koji se velikom brzinom kretao prema njemu.

U strahu, počeo je bježati i protrčao kroz prolaz zgrade prema parkingu. Međutim, Husagić je vozilom došao sa druge strane zgrade, izašao iz automobila i krenuo prema Hadžikapetanoviću sa pištoljem u ruci.

Potom je prema njemu ispalio dva hica iz pištolja, da bi se potom između njih ispriječili Mirnes Ć. (28), Suljo Č. (26) i Aldin P. (26), koji su pokušavali da ga spriječe u daljem napadu.

Kako je navedeno u optužnici, tada dolazi do naguravanja, u koje se uključuje i Hadžikapetanović, te dolazi do međusobne razmjene udaraca rukama, nogama i staklenom pivskom flašom, koju koristi Mirnes Ć.

U jednom trenutku Husagiću ispada pištolj, koji je potom dograbio Hadžikapetanović, a potom prema njemu ispalio dva hica.

Jedan od njih pogađa ga direktno u stomak, zbog čega je usljed krvarenja u trbušnoj duplji preminuo dva sata kasnije.

Istom presudom, Mirnes Ć. i Suljo Č. oslobođeni su od optužbi, saopćio je Sud.

Presuda nije pravosnažna i na nju je dozvoljena žalba Vrhovnom sudu FBiH.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga