Otvorio dušu

Zverev nakon poraza u finalu: Alcaraz je za mene najbolji teniser svijeta, nezadovoljan sam...

FOTO: Australian Open

Treći igrač svijeta Alexander Zverev obrušio se na organizatore Mastersa u Madridu nakon ubjedljivog poraza u finalu turnira. 

Turnir u Madridu osvojio je mladi teniser iz Španije Carlos Alcaraz, koji se nakon slavlja protiv Rafaela Nadala i Novaka Đokovića lagano obračunao i sa Zverevom.

VEZANI TEKST - Ko je Carlos Alcaraz: Sa 15 godina profesionalac, u pohodu na Madrid srušio Nadala, Đokovića i Zvereva

Njemački teniser je ukazao nezadovoljstvo, te izjavio da nije imao adekvatan tretman od organizatora iako je u Madrid stigao kao aktuelni i dvostruki prvak.

- Carlos igra nevjerovatno i apsolutno ne postoji sumnja oko toga. On igra nevjerovatno. Međutim, ipak moram da kažem jednu stvar. ATP je apsolutno sramotno uradio svoj posao ove sedmice. Prije dva dana sam otišao u krevet u 4:00 ili 4:30 ujutru, a jučer sam legao u 5:20.

Znate, ako normalna osoba ode jedne noći u krevet u 4:00, a naredne u 5:00, bit će joj veoma teško da se uopšte probudi. A meni je bilo teško da tako igram finale protiv Carlosa koji je za mene trenutno najbolji igrač svijeta. Sada sam malo ljut, rekao bih, jer nisam imao koordinaciju u finalu - izjavio je Zverev.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga