open-navfaktor-logo
search
Veliki projekat
Adriatic Metals BiH proizveo prvi koncentrat rude u Varešu
Prvi koncentrat rude u okviru Projekta Vareš u Bosni i Hercegovini proizveden je u utorak, objavila je kompanija Adriatic Metals BiH.
28.02.2024. u 12:19
get url
text

{$galerijaFotografija}

Postrojenje za preradu rude nastavit će se s postupnim povećanjem kapaciteta tijekom sljedećih nekoliko mjeseci do nominalnog kapaciteta obrade od otprilike 65.000 tona mjesečno do četvrtog kvartala 2024. godine.

- Oduševljen sam što mogu s javnošću podijeliti informaciju o još jednom ključnom koraku kojim smo ostvarili proizvodnju prvog koncentrata u okviru Projekta Vareš. Postrojenje za preradu rude u Varešu dizajnirano je i izgrađeno korištenjem najnovijih tehnologija vodećih proizvođača u industriji i uz poštivanje najviših standarda koji se odnose na zaštitu zdravlja i sigurnosti. Ponosan sam na ono što je moj tim postigao i želim im se zahvaliti za njihov trud i predanost - izjavio je Paul Cronin, generalni direktor Adriatic Metalsa BiH.

Ovo je značajan uspjeh za Adriatic Metals BiH, lokalnu zajednicu u Varešu i državu Bosnu i Hercegovinu.

Projekt Vareš jedan je od najvećih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini, koji donosi značajnu ekonomsku i društvenu korist.

Adriatic Metals BiH se obvezao da tijekom projekta zapošljava lokalno osoblje, sarađuje s lokalnim dobavljačima, s vlastima na svim razinama i zajednicama kao i da primjenjuje najsavremenije tehnologije rudarstva. Ova strategija ne samo da potiče ekonomski razvoj već osigurava korist za varešku zajednicu dugo nakon završetka životnog vijeka rudnika.

U narednim mjesecima kompanija će nastaviti daljnju optimizaciju pogona za preradu, uz proširenje podzemnih radova u cilju postizanja nominalnog kapaciteta proizvodnje u četvrtom kvartalu 2024. godine.

Vareš-ruda1.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.