open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Akcija "Bumerang": Predložen pritvor za osumnjičene Zlatka Ibrišimovića i Amera Selaka
Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužioci Tužilaštva Bosne i Hercegovine u dva odvojena predmeta uputili su prema Sudu BiH prijedloge za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Zlatka Ibrišimovića (1985), advokata i Amera Selaka (1980), pripadnika MUP-a KS, oba iz Sarajeva.
27.10.2022. u 18:37
get url
text

VEZANI TEKST - Uhapšen Zlatko Ibrišimović, advokat Admira Arnautovića Šmrka

Mjera pritvora za osumnjičene predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke  b), odnosno opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili Zlatko Ibrišimović krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca, a osumnjičeni Amer Selak krivično djelo primanje dara ili drugog oblika koristi, povreda tajnosti postupka i pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

Nastavljajući provođenje akcije kodnog naziva "Bumerang", policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine jučer uhapsili Ibrišimovića i Selaka. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.