open-navfaktor-logo
search
Trgovina narkoticima
Akcija SIPA-e i OSA-e u Mostaru, uhapšene dvije osobe
Tokom akcije pretreseno je terensko motorno vozilo, prilikom čega su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa
22.12.2019. u 10:03
get url
text

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u subotu su, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) Bosne i Hercegovine, realizirali operativnu akciju kodnog naziva "Bato", usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Postupajući po naredba Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantonalnog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" .

Tokom akcije pretreseno je terensko motorno vozilo, prilikom čega su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa. Pored navedenog, privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona, saopćeno je iz SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode biće predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.