open-navfaktor-logo
search
Feng shui
Ako vas muče finansije, stavite novčanicu na ovo mjesto u stanu i gledajte kako se novac gomila
 Svi znaju ili su barem čuli za Feng shui, ali dok mnogi razmišljaju o rasporedu prostorija i namještaju koji nije tako lako promijeniti, većina nije sigurna kako dekorativni komadi namještaja utječu na cijelu ovu priču.  
18.12.2023. u 18:26
get url
text

Naime, njihovo postavljanje ili mijenjanje može dovesti do dramatičnih poboljšanja, kao i optimizacije energije koja teče kroz prostor. Da podsjetimo, Feng shui ima pet elemenata, a to su: voda, zemlja, vatra, drvo i metal, a svaki od njih pojačava neku vrstu energije, prenosi Jutarnji.

Kada je riječ o novcu, uz njega se najčešće povezuje element vode, pa bi svi koji žele održati njen protok ili je ojačati trebali na sam ulaz u dom postaviti itison ili tepih u plavkastim nijansama. Ako to nije moguće, dobro je da barem tepih ima plave ili zelene detalje.

Ako niste u mogućnosti uskoro promijeniti podne prostirke, poslužite se malim trikom koji se koristi kao "Feng shui lijek". Uzmite komad suhe morske trave ili mahovine i stavite ga ispod tepiha. Time privlačite sreću i bogatstvo u dom.

Za razliku od suhog cvijeća koje mnogi ponekad beskorisno gomilaju i stvaraju samo prašnjavi nered, što Feng shui zabranjuje, ovaj detalj iz prirode s posebnom namjenom djeluje kao sredstvo za pojačavanje energije tepiha koju ne možemo promijeniti.

 Ako imate finansijskih problema i osjećate da je energija tu "blokirana", potreban vam je tepih crvenkastih i smeđih tonova, jer ova kombinacija može stvoriti "zapaljivu" smjesu koja će otvoriti blokade.

Najveću grešku čine vlasnici poslovnih prostora koji se odluče platiti izradu otirača s nazivom firme. Isto vrijedi i za tepih na ulazu. Nikada to ne radite, kažu feng shui majstori. Time dopuštate "gaženje" poslovnog ugleda, ističu, a bolje je ako od ulaza vodi svojevrsni šablon koji podsjeća na stazu, kojom do vas prirodno dolaze partneri, klijenti ili kupci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.