open-navfaktor-logo
search
Demantij saopćenja NiP-a
Alen Girt: Lov na vještice u Centru i neistine izrečene na moj račun
Alen Girt, šef Kluba vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Centar, koji je jučer "prozvan" u saopćenju Općinske organizacije NiP-a Centar kao "osnivač firme kojoj je plaćeno 70.000 KM za izradu web-stranice Općine", a u vezi s kojom je, navodno, FUP izuzeo dokumentaciju iz Općine uputio je reagiranje na navode iznesene u tom saopćenju.
09.11.2023. u 14:28
get url
text

Reagiranje Alena Girta u nastavku prenosimo u cijelosti:

U vezi sa jučerašnjim saopštenjem NiP-a Centar u kojem se dovodim u vezu sa navodnim nezakonitostima prilikom izrade web-stranice općine Centar, zbog ličnog digniteta i istinitog informisanja javnosti, dužan sam saopštiti sljedeće:

Očigledno da, bijesni što im zbog nesposobnosti propada referendum protiv načelnika Mandića, dio struktura NiP-a pokreće lov na vještice, odnosno na one koje smatraju bliskim Mandiću.

Izdato saopćenje je očigledno povezano s tom činjenicom i sad NiP Centra hoće da mu se sveti što im je pokvario planove i nije radio na vlastitoj smjeni, po njihovim željama.

Firma Promotim, čiji sam zaposlenik, sa Općinom Centar Sarajevo radi 15 godina i radila je sa svim načelnicima. Kada je saradnja započeta ja sam živio u Turskoj. U Bosnu i Hercegovinu sam se zastalno vratio 2011. godine, kada sam postao uposlenik firme. Po profesiji sam međunarodni tekstilni agent i samo se time bavim. Nikada nisam radio u IT industriji, nemam nikakve veze sa ugovorima Općine Centar i firme Promotim. Nisam ovlašteno lice u Promotimu, nisam učestvovao u pregovorima i poslovima firme. Nikad nisam bio ni osnivač niti suvlasnik. Povodom toga sam za ispravak iznesnih netačnosti putem svog advokat podnio opomenu pred tužbu kojom se poziva za ispravku neistinitog izražavanja i koju imate u prilogu.

{$galerijaFotografija}

S obzirom na to da je riječ o gnusnim lažima i da su toga svjesni i ovi koji su ih plasirali, imao sam potrebu zbog javnosti da ukažem na činjenice.

A što se tiče kreatora laži, moja komunikacija sa njima se ovdje završava, a njihova će se nastaviti sa mojim advokatom, naveo je Girt u reagiranju.

girt 1.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.