open-navfaktor-logo
search
Samo se srušio
Američki sportski novinar preminuo tokom izvještavanja sa SP u Kataru
Ugledni američki sportski novinar preminuo je dok je izvještavao sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Grant Wahl srušio se u petak naveče na početku produžetaka u utakmici između Argentine i Nizozemske.
10.12.2022. u 11:59
get url
text
Grant Wahl
Grant Wahl

Kako javlja BBC, prvi izvještaji sugeriraju da je možda imao srčani udar, ali to tek treba biti službeno potvrđeno.

Prošlog mjeseca Wahla su nakratko pritvorile katarske vlasti jer je pokušao ući na stadion u majici duginih boja, u znak podrške LGBT pravima.

Američki nogometni savez u saopćenju navodi da im je "srce slomljeno" viješću o smrti uglednog novinara.

- Ljubitelji nogometa i novinarstva najviše kvalitete znali su da uvijek možemo računati na Granta da će isporučiti pronicljive i zabavne priče o našoj igri i njezinim glavnim protagonistima - kaže se u saopćenju.

Supruga Granta Wahla, Céline Gounder u tweetu je navela da je u "potpunom šoku", izrazivši zahvalnost na podršci koju je dobila od prijatelja.

Wahl je proslavio 48. rođendan u četvrtak s prijateljima u Kataru, dan prije nego što je pao. U ponedjeljak je na svojoj web stranici napisao da mu nije bilo dobro u posljednjih deset dana i da je bio na antibiotskoj terapiji zbog sumnje na bronhitis.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izjavio je da je Wahlova ljubav prema nogometu bila "ogromna", dodajući da će njegovo izvještavanje nedostajati svima koji prate "globalnu igru".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.