open-navfaktor-logo
search
Uhapšen
Amerikanac vjerovao da mu brat vakcinom truje druge: Ubio njega i još dvije osobe
Jeffrey Burnham (46), koji je uhapšen u Zapadnoj Virginiji, optužen je za ubistvo svog brata, snahe i još jedne žene u Marylandu prošle sedmice.
07.10.2021. u 10:34
get url
text

Muškarac iz Marylanda optužen je za ubistvo svog brata doktora i dvije osobe, a žalio se kako vjeruje da njegov brat nanosi štetu ljudima vakcinama protiv koronavirusa, stoji u sudskim dokumentima, piše NBC News.

Brian Robinette (58) i Kelly Sue Robinette (57) pronađeni su mrtvi prošlog četvrtka u svojoj kući u Ellicott Cityju, u blizini Baltimorea, objavila je policija. Rebecca Reynolds (83) pronađena je mrtva prethodne noći u Cumberlandu, a automobil joj je ukraden, saopćila je policija.

U sudskim dokumentima ne navodi se motiv ubistva. Međutim, Burnhamova majka rekla je policiji kako je on kazao da se želi suočiti sa svojim bratom doktorom, jer truje ljude vakcinama protiv koronavirusa.

Njegova majka je kontaktirala policiju jer je Burnham također smatrao da ga progoni FBI.

Nakon ubistava Burnham je navodno uzeo bratov automobil i svratio u nečiju kuću tražeći benzin. Dok je bio tamo, rekao je osobi koja mu je otvorila vrata da će ga vidjeti na televiziji i da njegov brat "ubija ljude vakcinom protiv Covida". Nakon toga je stanar nazvao policiju.

Tokom hapšenja Burnham je navodno izjavio da je ubio tri osobe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.