open-navfaktor-logo
search
Na dnevnom redu
Amru Zulfikarpašić žele izbaciti iz Naše stranke, sve pokrenula Sanja Renić, danas odluka
Amra Zulfikarpašić, dugogodišnja članica Naše stranke, vijećnica u Općinskom vijeću Centar i u Gradskom vijeću Sarajeva, danas bi mogla ostati bez stranačke iskaznice. 
03.08.2021. u 12:05
get url
text
Amra Zulfikarpašić
Amra Zulfikarpašić

Zulfikarpašić se navodno priprema "šut karta" iz Naše stranke, a sve zbog medijskih istupa nakon ostavke predraga Kojovića na mjesto predsjednika Naše stranke. 

Danas će se ovo pitanje biti uvršeteno na dnevni red pri zasjedanju stranačkog odbora u Sarajevu, potvrdio je to za Source i sam Predag Kojović, predsjednik Naše stranke u ostavci. Dodao je da nema neki specijalan komentar osim da će ovo pitanje biti jedno u nizu u toku današnjeg zasjedanja.

Amra Zulfikarpašić uzela je advokata koji će je zastupati u ovom slučaju. Zulfikarpašić navodi da je za kompletnu situaciju kriva stranačka kolegica iz Zenice, Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke i zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

- Istina je da je pokrenuta procedura, na način koji ne odgovara jednoj demokratskoj liberalnoj stranci za koju sam sigurna da NS jeste. Stoga smatram da će Predsjedništvo prepoznati namjere podnosilaca zahtjeva i zaštiti NS od insinuacija nezakonitosti i nedemokratičnosti odbacivanjem zahtjeva - kazala je Zulfikarpašić u jutrošnjem razgovoru za Source.

Ona smatra da je za sve kriva Renić, te smatra da osoba koja nekog na funkciji može nazvati "smećem" (misli se na Željka Komšića), nema pravo da vrši ovakvu vrstu pritisaka i uvođenja nemira unutar stranke.

- Ne bih da kažem ime, ali poručujem da sam angažovala advokata i posavjetovati ću se o daljnjoj proceduri, nakon što se održi ta današnja sjednica NS-a – navela je Zulfikarpašić, pa nastavila:

- Nemojte sada o toj temi! Ne želim ništa da govorim, stranka je danas na zasjedanju i konačna odluka će se znati u popodnevnim satima.

Renić je ranije medijima potvrdila da je uputila inicijativu za isključenje iz članstva Amre Zulfikarpašić zbog njenih, kako je rekla, "degutantnih medijskih istupa, iznošenja neistina, narušavanja međuljudskih odnosa u stranci, vrijeđanja i drugih razloga".2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.