open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud u Sarajevu
Armin Berberović se izjasnio da nije kriv za nesreću u kojoj su poginule dvije mlade doktorice
Pred sudijom za prethodni postupak kantonalnog suda u Sarajevu danas se Armin Berberović, optužen za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su kao pješakinje poginule dvije mlade doktorice Azra Spahić i Alma Suljić, izjasnio da nije kriv.
11.12.2023. u 13:12
get url
text

Predmet će sad biti dodijeljen tročlanom sudskom vijeću, koje će zakazati datum početka suđenja.

Kantonalni sud u Sarajevu polovinom novembra potvrdio je optužnicu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva koju je podiglo protiv Berberovića, a kojom ga tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa.

Berberović je krajem maja skrivio saobraćajnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt dvije i povređivanje još jedne osobe.

Podsjetimo, on je na pješačkom prelazu u naselju Marijin Dvor naletio na tri pješakinje, usmrtivši jednu od njih - Azru Spahić, mladu doktoricu na mjestu, a teško povrijedivši njenu prijateljicu Almu Suljić, koja je nakon skoro mjesec borbe za život, nažalost preminula. Njihova treća prijateljica E. S. zadobila je lakše povrede.

Istragom je utvrđeno da je Berberović upravljao vozilom bez vozačke dozvole, te pod dejstvom alkohola.

- Berberoviću se stavlja na teret da je kao učesnik u prometu na putevima, ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede - anavode iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.