open-navfaktor-logo
search
Nema povrijeđenih
Avion Korean Aira promašio pistu na Filipinima, ostao zaglavljen u travi
Avion Korean Aira promašio je pistu dok je po lošem vremenu slijetao na Filipinima i ostao zaglavljen u travi na filipinskom aerodromu.
24.10.2022. u 10:28
get url
text

Nije bilo povrijeđenih među 162 putnika i 11 članova posade koji su pobjegli iz aviona pomoću tobogana za hitne slučajeve. 

Deseci letova su otkazani, a međunarodni aerodrom Mactan-Cebu, jedan od najprometnijih u zemlji, je zatvoren zbog zaustavljenog aviona na kraju svoje jedine upotrebljive piste, izvještava Associated Press.

Predsjednik Korean Aira se javno izvinio zbog ovog događaja uz obećanje jedne od najuglednijih azijskih aviokompanija da će poduzeti korake kako bi spriječili da se ovako nešto opet desi.

- Uvijek nam je prioritet sigurnost u svim našim operacijama i iskreno nam je žao zbog stresa i neugodnosti koje su naši putnici proživjeli - izjavio je predsjednik Korean Aira Woo Keehong.

Nos aviona je teško oštećen. Avion je ležao nagnut prema naprijed na travnatoj površini, prednji kotač nije bio vidljiv, a na vratima su bili postavljeni tobogani za slučaj opasnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.