open-navfaktor-logo
search
Okružni sud
Banjalučanin pravosnažno osuđen na pet godina zatvora, ženu polio benzinom i pokušao zapaliti
Vrhovni sud RS-a pravosnažno je osudio Banjalučanina Luku Lovre na pet godina zatvora jer je vanbračnu suprugu T.P. polio benzinom i pokušao zapaliti.
27.09.2022. u 09:46
get url
text

Žalbe okružnog javnog tužioca u Banjoj Luci, optuženog  i njegovog branioca, odbijene su kao neosnovane i potvrđena prvostepena presuda iz novembra prošle godine koju je donijelo vijeće Okružnog suda Banja Luka.

VEZANI TEKST - Optuženi za pokušaj ubistva supruge negira krivnju: "U svesku sam zapisao kako je bilo"

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ga je teretila da je 12. juna 2021. godine u alkoholisanom stanju u stanu u banjalučkom naselju Obilićevo, nakon svađe tokom koje je suprugu nazivao pogrdnim imenima, u jednom trenutku bacio T.P. na krevet, a nakon što je ona pokušala pobjeći, polomio ključ u bravi.

Nakon toga T.P. je istrčala na balkon i dozivala prolaznike u pomoć i telefonom pokušala pozvati V.G., a Lovre joj je oteo telefon iz ruke i bacio bateriju. Potom je pobjegla u toalet, a on je flašom u kojoj se nalazio benzin polio vanbračnu suprugu po ustima, licu i tijelu, govoreći kako će je zapaliti. Zatim je benzinom polio i pločice kupatila i zapalio ga upaljačem, a T.P. je pokušala vodom ugasiti vatru.

U borbi za život, potom je ponovo istrčala na balkon i prolazniku rekla da je u opasnosti i zamolila za pomoć, a optuženi ju je udario šakom govoreći "pi… ti materina, kakvu ti pomoć zoveš, ko da ide u zatvor zbog tebe".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.