open-navfaktor-logo
search
Sipala joj u kafu
Banjalučanka optužena da je pokušala ubiti šeficu trujući je "mravocid žoharocidom"
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Banjalučanke Nine Ninković (57) zbog pokušaja ubistva T. S. u decembru prošle godine.
20.03.2023. u 12:05
get url
text

Ninković se tereti da je od 8. do 21. decembra 2022. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda RS-a u Banjaluci, gdje je zaposlena na radnom mjestu inspektor - prosvjetni savjetnik, u namjeri da ubije pomoćnicu direktora T. S., u kafu joj sipala otvornu materiju koja može prouzrokovati smrt.

Optužena je da je u dva navrata, 8. 12. 2022. i ponovo 9. 12. 2022. godine, krijući se od drugih zaposlenih, u jutarnjim satima ušla u kancelariju broj 17 koju koristi šefica, prije nego što je ona stigla na posao.

- Znajući da ona svako jutro pije kafu koja joj se priprema u kafe-kuhinji Pedagoškog zavoda i poslužuje svakog radnog dana ujutro na radnom stolu u kancelariji, nasula joj u šoljicu sa kafom, u neutvrđenoj količini, sredstvo koje može prouzrokovati smrt, jer sadrži natrijev hipoklorit, koji se u slobodnoj prodaji nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje - navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva.

Dodaje se da T. S. kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa.

Potom je Ninković, 21. decembra 2022. godine oko 7.55 sati na isti način došla u kancelariju, pa iz džepa izvadila zelenu pvc kesicu sa natpisom "mravocid žoharocid" u kojoj se nalazio prah, a za koji je znala da je opasan i štetan za zdravlje ljudi. U optužnici je precizirano da je hemijski sastav fipronil, materija koja je štetna za zdravlje ljudi i koja pri višekratnoj izloženosti dovodi do oštećenja organa.

- Sadržaj iz te kesice nasula je u kafu u šolji crvene boje, za koju je znala da je pripremljena za oštećenu, a nalazila se na njenom kancelarijskom stolu. Kašičicom je promiješala sadržaj, a nedugo zatim napustila kancelariju vodeći računa da je niko ne primijeti – ističe se u optužnici.

Ninković je otkrivena na osnovu video-snimka koje su snimile kamere koje su postavljene u kancelariju. Ubrzo je uhapšena, a prema ranijim nezvaničnim saznanjima, tokom istrage je priznala djelo. Ninković se od tada nalazi u pritvoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.