open-navfaktor-logo
search
Agresija
Beba ubijena u ruskom granatiranju porodilišta u Ukrajini
U ruskom granatiranju ukrajinskih regija Harkov i Zaporožje u srijedu rano ujutru poginule su tri osobe, a četiri su povrijeđene, saopštile su lokalne vlasti.
23.11.2022. u 09:45
get url
text

- Još jedan teroristički akt Rusa. Oko 7:40 sati došlo je do granatiranja grada Kupijanska. Oštećena je devetospratnica i zgrada poliklinike. Nažalost, poginule su dvije osobe, 55-godišnja žena i 68-godišnji muškarac. Jedan muškarac je hospitalizovan, drugi je zbrinut na mjestu događaja - rekao je guverner Harkova Oleh Sinjehubov na Telegramu.

Sinjehubov je napomenuo da je u granatiranju u Kupijansku oštećena kuća, a nekoliko objekata uništeno je u gradu Vovčansku.

Ruski projektil je također pogodio porodilište u lokalnoj bolnici u Vilniansku pri čemu je poginuo jednogodišnji dječak.

- Noću su ruska čudovišta ispalila ogromne rakete na malo porodilište u Vilniansku. Tuga ispunjava naša srca. Beba je ubijena. Spasioci rade na mjestu događaja - rekao je guverner Zaporožja Oleksandr Staruh na Telegramu.

Kirilo Timošenko, zamjenik šefa ureda ukrajinskog predsjednika, kasnije je na Telegramu objavio da su dva ljekara povrijeđena u eksploziji u porodilištu.

Prema podacima Ujedinjenih nacija (UN) od početka rusko-ukrajinskog rata 24. februara poginulo je 6.595 osoba, a 10.189 je povrijeđeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.