open-navfaktor-logo
search
Odluka Vijeća ministara
Bili članovi Organizacionog odbora samita: Naknada od po 1.000 KM savjetnicima, pomoćnicima ministara...
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o visini jednokratne novčane naknade za deset članova Organizacionog odbora za organizaciju Digitalnog samita Zapadnog Balkana, koji je održan u oktobru.
19.02.2024. u 20:55
get url
text

Odluka je donesena skoro tri mjeseca nakon dvodnevnog samita, a objavljena je nedavno u Službenom listu Bosne i Hercegovine. 

Domaćin samita je bilo Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine na čijem je čelu Edin Forto, iz kojeg i dolazi najviše članova Organizacionog odbora, a time i dobitnika jednokratnih novčanih naknada. 

Za skoro sve članove, a radi se mahom o pomoćnicima ministara i savjetnicima, utvrđena je naknada od po 1.000 KM. Jedino za predsjedavajuću Organizacionog odbora Sanju Škuletić-Malagić, Fortinu šeficu kabineta, ide 1.200 KM naknade, a Bojanu Skakavcu, stručnom saradniku u ovom ministarstvu, pripalo je 800 KM kao tehničkom sekretaru Odbora.

Naknadu od po 1.000 KM utvrđena je za još jednu Fortinu savjetnicu Stelu Vasić, zatim savjetnicu zamjenika ministra komunikacija i prometa Jovanku Milovanović, te Vlatka Drmića, pomoćnika ministra komunikacija i prometa BiH.

VEZANI TEKST - Savjetnici Borjane Krišto dobili 35.800 KM naknada za 11 mjeseci, evo koliko je isplaćeno za nju, Tegeltiju, Vidovića...

Predstavnici Generalnog sekretarijata Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koji su kao članovi Odbora dobili pravo na naknadu, pomoćnici su generalnog sekretara Samir Ćorović i Dario Perić.

Jednokratno po 1.000 KM, prema odluci, ide Igoru Bevandi, pomoćniku ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine, zatim Emini Merdan, šefici odsjeka u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, te Sabini Baraković, stručnom savjetniku u Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Novac ide iz budžeta Ministarstva komuniakacija i prometa BiH. 

Prethodno je u junu, prije samita, Vijeće ministara BiH donijelo odluku da iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH da 350.000 KM Ministarstvu komunikacija i prometa BiH za troškove organizacije Digitalnog samita zapadnog Balkana 2023. godine. 

Naknade za digitalni samit

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.