open-navfaktor-logo
search
Brčko
"Bimal" preuzima većinski vlasnički udio u fabrici "Bečejka"
Brčansko preduzeće "Bimal" i fabrika stočne hrane "Bečejka" potpisali su memorandum o razumijevanju u kojem je "Bimal" izrazio namjeru za preuzimanje većinskog vlasničkog udjela u ovoj fabrici.
14.05.2021. u 16:26
get url
text

"Bimal" Grupa je izvršila prijavu koncentracije nadležnim regulatornim tijelima za zaštitu konkurencije u Srbiji i u Bosni i Hercegovini, te podnosi iste prijave i u ostalim nacionalnim institucijama u kojima postoji obaveza prijave.

"Bimal" Grupa preko svoje firme Bimal Agri u Bečeju već godinama surađuje s fabrikom stočne hrane "Bečejka". Imajući u vidu da se Bimal Agri i Bečejka nalaze u neposrednoj blizini, prirodni put je da se ove dvije cjeline spoje u ekonomski i logistički ujedinjen agroindustrijski kompleks, koji bi kao dio Bimal Grupe dobio snažniju poziciju u smislu tehnološkog znanja i izvoznog potencijala, saopćeno je iz Bimala d.d..

"Bimal" je 2019. godine kupio fabriku za proizvodnju jestivog ulja Bimal sunce u Somboru, a pokretanjem akvizicije i integracije fabrike "Bečejka" nastavlja razvoj poslovne grupe i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji. Sticanjem vlasništva u fabrici stočne hrane "Bečejka", "Bimal" stvara dodatan potencijal i poslovne mogućnosti, čime jača svoju poziciju na tržištima Zapadnog Balkana, EU i Bliskog istoka.

U sastavu Bimal Grupe danas posluju fabrike za proizvodnju jestivog ulja Bimal u Brčkom i Bimal sunce u Somboru, Bimal Trading i Bimal Invest u Beogradu, Bimal Agri u Bečeju, i Žitopromet i Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede - IRUP u Brčko, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.