open-navfaktor-logo
search
Veliki skandal
Bivšem rukometašu u kući našli zolje i kalašnjikove, njegova supruga poručila: Da nisam pobjegla bila bih mrtva
Bivši hrvatski Denis Buntić bio je uhapšen u Ljubuškom zbog nasilja u porodici i velike količine oružja koje je policija našla u njegovom domu. Povodom oglasila i njegova supruga Klara Buntić.
24.09.2023. u 13:52
get url
text

Nije mu određen pritvor, ali je supruga odlučila da se oglasi.

- Svi smo u šoku. Da je bilo ko drugi na njegovom mjestu, ostao bi u pritvoru. Tu je oružje, nasilje pred maloljetnim djetetom pod utjecajem droge i alkohola - ispričala je ona za bljesak.info i poručila da je u jednom trenutku "zatvorila oči i rekla sebi šta bude, bude".

Istakla je da je sve moglo da se završi tragično.

- Da je bilo koji sud bio, Livno, Mostar, Široki Brijeg, to bi bilo suđeno. To su četiri zolje, automati, bombe, kalašnjikovi. To je arsenal oružja u kući. Da je imao vremena doći do njega, ubio bi me. Odlučio je da me ubije. Okrenuo se samo na sekundu što sam ja iskoristila da pobjegnem kroz balkonska vrata. Da nisam pobjegla, bila bih mrtva na licu mjesta - kazala je Klara.

Razočarana je odlukom Općinskog suda i Ljubuškom.

- Zašto nisu pročitali činjenice da mu majka radi na sudu. To je greška. On je na kafi, a učinio je monstruozno djelo. On ima 160 kilograma, a ja 50. Nemoguće se odbraniti, stati i postaviti se. Kada u njemu proradi zlo nakon alkohola i droge, to je neprepoznatljiv čovjek - dodala je ona.

Rekli su joj da će Buntić provesti u zatvoru najmanje pet, šest meseci, a on je dan kasnije oslobođen. Navodno postoji i audio zapis nasilja, a Klara ističe da svi koji su čuli to bili zatečeni brutalnošću napada.

Buntić se od reprezentativne karijere oprostio 2018. godine. U hrvatskom dresu osvojio je dva svjetska srebra, evropsko srebro i bronzu te olimpijsku broncu 2012.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.