open-navfaktor-logo
search
Domaća sirovina
Bosanske papuče od ovčijeg krzna došle do kupaca u SAD-u
Tim Intuitive dio prodaje realiziraju online, pa su kupce pronašli širom Evrope i u SAD-u, a nadaju se da će biti prepoznate i u BiH
13.12.2019. u 17:34
get url
text
Papuče
Papuče

Tim Intuitive predvođen Tahirom i Sabinom Bisić proizveo je papuče od ovčijeg krzna. Veći dio prodaje realiziraju online, pa su kupce pronašli širom Evrope, pa i u SAD-u. Nadaju se da će biti prepoznate i u BiH.

Ajna Ključanin iz Intuitiva tima pojašnjava da su povezali standardni oblik kućnih papuča s bosanskom ovčijim krznom. Napravili su kombinaciju, ugodnu za zimski period. Na dizajnu je radila Sabina Bisić, a uključene su i žene koje šiju i pripremaju Intuitivine proizvode.

Kreativna direktora Intuitive Sabina Bisić naglašava da njihovi proizvodi (papuče i espadrile) imaju poseban dizajn, a koriste domaće resurse i sirovine gdje je to moguće. Njihova priča je već prepoznata kao primjer dobre prakse investicija dijaspore u kreativni sektor u Bosni i Hercegovini.

Nedavna prezentacija te kompanije u Biznis centru bh. dijaspore, u organizaciji USAID Projekta "Diaspora Invest", naišla je na interes javnosti, poduzetnika, dizajnera i distributera.

- Ti jedinstveni proizvodi iz Bosne i Hercegovine pronašli su poveznicu sa svijetom, putem online prodaje. Spoj bosanske tradicije i svjetskih trendova učinio je Intuitivu prepoznatljivim unutar BiH, ali i izvan granica  - poručili su iz Biznis centra bh. dijaspore.

Ranije ove godine tim Intuitive predvođen Tahirom i Sabinom Bisić domaćoj javnost ponudio je espadrile, kupce su pronašle širom svijeta. Ti mladi ljudi odlučili su investirati u domovinu i pokrenuti novi brand, temeljen na bosanskim prirodnim materijalima, te nastavljaju s razvojem ponude.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.