open-navfaktor-logo
search
Dogovori
Bosnalijek potpisao ugovor o saradnji s kompanijom Mylan
Kao prvi korak, kompanije su dogovorile saradnju i zajednički marketing za sedam farmaceutskih proizvoda
29.05.2019. u 10:02
get url
text

Kompanija Bosnalijek najavila je početak poslovne saradnje sa kompanijom Mylan, jednom od najvećih globalnih farmaceutskih kompanija, koja posluje u 165 zemalja i ima portfolio sa više od 7.500 proizvoda (uključujući i biosimilare) i prihod od oko 11.4 milijarde američkih dolara zabilježen u 2018. godini.

Kako je saopćeno iz Bosnalijeka, ovo partnerstvo je važan dio strategije rasta i razvoja Bosnalijeka, značajan korak naprijed, a ujedno i prilika za rad sa kompanijom Mylan, na zajedničkim projektima koji su usmjereni na potrebe pacijenata.

Kao prvi korak, kompanije su dogovorile saradnju i zajednički marketing za sedam farmaceutskih proizvoda, uz tendenciju da ova saradnja preraste u strateško partnerstvo u različitim oblastima, prije svega onim koja će omogućiti pristup novim molekulama i terapijskim područjima, kao i boljoj tržišnoj poziciji u skladu sa savremenim farmakoterapijskim trendovima.

- Ponosan sam što mogu da objavim saradnju sa kompanijom Mylan. Ovo je velika potvrda izuzetnosti naše kompanije i rezultata našeg rada. Sa kompanijom Mylan dijelimo dvije bitne poslovne vrijednosti - fokusirani smo na pravljenje visoko kvalitetnih lijekova koje želimo da učinimo dostupnim za sve pacijente, a u svemu što radimo težimo izvrsnosti i postavljanju novih poslovnih standarda - istakao je Nedim Uzunović, direktor kompanije Bosnalijek.

Naglasio je da budućnost farmaceutske industrije pripada onkološkim i imuno-onkološkim terapijama, te biološkim i biosimilarnim lijekovima.

- Kompanije koje ovladaju ovim portfolijem osigurat će snažnu kompetitivnu prednost. Zato smo, kroz ovu saradnju, koncentrisani na lijekove koji će nam pomoći da osnažimo svoju poziciju na novim terapijskim područjima, poput dijabetesa tipa 1, astme, hematologije, onkologije i kardiologije - dodao je Uzunović.

Željko Ravlić, menadžer kancelarija kompanije Mylan u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Albaniji i Kosovu, dodao je da će zahvaljujući ovom partnerstvu, Mylan moći da osigura veću dostupnost visoko kvalitetnih i pristupačnih lijekova za stanovnike Bosne i Hercegovine.

- Ovo partnerstvo otvara nove mogućnosti za dalje širenje portfolija lijekova – kazao je Ravlić.

Bosnalijek je međunarodna kompanija koja uspešno posluje na tri kontinenta, u regionu prepoznata kao lider u farmaceutskoj industriji.  Partnerstvo sa velikom i snažnom kompanijom poput Mylan-a dio je kompanijske strategije i vizije sa posebnim fokusom na razvijanje novih terapijskih oblasti, širenje portfolija proizvoda i usluga, kao i širenje poslovanja na nova tržišta u svijetu. Razvoj i rast kompanije, kao i otvaranje novih radnih mjesta, značajan su doprinos domaćoj ekonomiji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Bosnalijeka.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.