open-navfaktor-logo
search
Visok odziv
CAIR: Za Bidena glasalo 69 posto američkih muslimana
Ogromna većina američkih muslimana, čak njih 69 posto, glasala je u utorak na predsjedničkim izborima za demokratskog kandidata Joea Bidena, kažu podaci izlazne ankete Vijeća za američko-islamske odnose (CAIR).
04.11.2020. u 08:23
get url
text

Najveća muslimanska organizacija za zaštitu građanskih prava izvijestila je da je ove godine zabilježen visok odziv muslimana od 84 posto.

Samo 17 posto od 844 registrovana glasača, koji su učestvovali u anketi, reklo je da su svoj glas dali Donaldu Trumpu, aktuelnom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, u odnosu na izbore 2016. godine, Trump je dobio 4 posto više glasova od muslimanske zajednice u SAD-u.

- CAIR bi želio zahvaliti više od jednog miliona američkih glasača muslimana koji su u ovom izbornom ciklusu izašli u rekordnom broju - kazao je u saopštenju Nihad Awad, nacionalni izvršni direktor CAIR-a i dodao:

"Kandidati i mediji na nacionalnom su nivou prepoznali značajnu sposobnost muslimanske zajednice da utiče na rezultate brojnih trka širom ove zemlje, uključujući i predsjedničke izbore."

Milioni Amerikanaca u utorak su izašli na birališta kako bi izabrali 46. predsjednika i predstavnike u Kongresu i Senatu.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.