open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Carinskoj službenici zabranjeno obavljanje dužnosti zbog nezakonitosti pri uvozu duhana za nargile iz Srbije
Sud Bosne i Hercegovine odredio je danas mjere zabrane službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine zaposlenoj na graničnom prijelazu Skelani. Mjerama zabrane, pored ostalog, izrečena je i zabrana obavljanja dužnosti i poslovnih aktivnosti u UIO, saopćeno je iz UIOBiH.
06.10.2023. u 17:10
get url
text

Carinska službenica Uprave inicijala D. K. privedena je u sklopu akcije kodnog naziva "Plug", a sumnjiči se za učestvovanje u nezakonitim radnjama prilikom uvoza duhana za nargile iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

- Uprava za indirektno oporezivanje u potpunosti podržava rad svih agencija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini, kao i rad pravosudnih institucija, te je na raspolaganju svim pomenutim tijelima u cilju potpune zakonitosti postupanja svakog zaposlenog u UIO - stoji u saopćenju UIOBiH. 

UIO poziva sve poreske obveznike i građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja bilo kod službenika Uprave za indirektno oporezivanje. Prijave se mogu izvršiti na broj telefona 080 02 06 07 ili na e-mail adresu: [email protected]

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.