open-navfaktor-logo
search
Lokalitet Vogošće
Čeka se još samo javna rasprava: Arapi će u Sarajevu graditi naselje za 525 stanovnika
U Vogošći bi uskoro moglo biti izgrađeno naselje sa više od 80 objekata u kojem je predviđeno da će stanovati 525 stanovnika.
12.02.2020. u 12:23
get url
text
Vogošća regulacioni plan naselja
Vogošća regulacioni plan naselja

Općinsko vijeće Vogošće prihvatilo je na posljednjoj sjednici Nacrt Odluke o usvajanju i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana “Gradina 2”, kojim je predviđena izgradnja ovog naselja, piše biznisinfo.ba.

Ovi dokumenti proći će fazu javne rasprave prije nego što budu usvojeni u konačnoj formi.  Nacrtom Regulacionog plana "Gradina 2" na lokalitetu Gradina koji se nalazi južno od naselja Svrake, planira se izgradnja 80 individualnih stambenih objekata, odnosno kuća spratnosti P+1.

Uz to, planirana su 4 objekta kolektivnog stanovanja spratnosti P+2, te jedan objekat društvene infrastrukture spratnosti P+2. U planu su dvije parcele za potrebe sporta i rekreacije, te bit će izgrađena i saobraćajna, komunalna i energetska infrastruktura.

Ukupan broj stanovnika ovo naselja, kako je predviđeno, iznosit će iznositi 525. Investitor je kompanija "Emar Al Bosnia" d.o.o. Sarajevo. Kako saznajemo, osnivači ove kompanije su Ali Salem Saeed Mubarak Alrashdi i Mukhtar Qasem Abbadi Mohamed, obojica iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.