open-navfaktor-logo
search
Prikazana ruta kretanja
Čeka se presuda za svirepo ubistvo Banjalučanina: Pregledani snimci sa 20 kamera, završen dokazni postupak
Dokazni postupak na suđenju Daliboru Mandiću (37), optuženom za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28) u decembru 2022. godine u Banjoj Luci, završen je danas u banjalučkom sudu pregledom video-snimaka sa najmanje 20 kamera.
21.02.2024. u 15:49
get url
text

U sudu je prikazana cjelokupna ruta kojom se kretao ubica Bogdanovića, ali se njegovo lice ne vidi i ne može se sa sigurnošću potvrditi da se radi o optuženom Mandiću.

Snimci ukazuju da je ubica prije zločina na sebi nosio crni donji dio trenerke i crveni šuškavac sa kapuljačom. Ispod šuškavca na leđima je imao ruksak i sivi duks sa kapuljačom. Međutim, sve vrijeme je preko glave nosio kapuljaču i njegovo lice se ne vidi.

Na osnovu snimaka jasno se vidi putanja kojom se kretao - "Euro benz" pumpa, onda trčećim korakom ide ka Rebrovačkom mostu, potom ispred kapije Kampusa, tržnog centra "Delta planet", zatim na tranzitu, onda kako stiže Ariela i zbada ga nožem, opet bježi u Kampus...

Prema službenim zabilješkama MUP-a RS-a i nalazima vještaka, ubica po izlasku iz Kampusa na sebi više nema crveni šuškavac, već sivi duks i ruskak na leđima. 

Na pitanje suda, Mandić je negirao da se on nalazi na snimcima u crvenom šuškavcu. Potvrdio je da je kritične večeri trenirao na terenima Кampusa, te da je na sebi imao sivi duks, ruksak i crni donji dio trenerke, ali nije mogao da se izjasni da li se on nalazi na nekom od prikazanih snimaka.

Ubistvo je počinjeno 2. decembra 2022. godine. Mandić je optužen da je oko 19.35 sati u ulici Bulevar srpske vojske u banjalučkom naselju Borik, pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije. Prema navodima iz optužnice, u blizini studentskog centra "Kampus" ubo ga je nožem, nakon čega je žrtva počela da bježi.

Stiže ga kod obližnje benzinske pumpe gdje je Bogdanović pao na asfaltnu podlogu, a dok je ležao ubo ga je još najmanje osam puta i pobjegao.

Motiv nije jasno preciziran. Na jednom od prethodnih ročišta neuropsihijatar Mirko Nikolić je izjavio da je optuženi imao izraženu ljubomoru prema Arielu Bogdanoviću i doživljavao ga kao "nerješivu prijetnju za svoj život", a da se ovo ubistvo može pripisati zločinu iz strasti.

Iznošenje završnih riječi u ovom predmetu zakazano je za 12. mart, nakon čega će sud saopćiti presudu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.