open-navfaktor-logo
search
Uskoro javni poziv
Cilj poboljšati kvalitet zraka: Nastavak subvencioniranja gasnih priključaka u Sarajevu
Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić i v.d. direktora KJKP "Sarajevogas" Sarajevo Samir Pajević potpisali su Aneks sporazuma o saradnji na realizaciji projekta subvencioniranja gasnih priključaka na postojeću infrastrukturu "Sarajevogasa".
04.05.2020. u 13:04
get url
text

Radi se o projektu čija je realizacija počela 2018. godini, a u okviru kojeg je do sada izdvojeno oko 850.000 KM za priključivanje 811 korisnika na plinsku infrastrukturu.

- Projekt obuhvata aktivnosti stimulacije ugradnje priključaka za nove korisnike prirodnog gasa, kao i subvencioniranje rekonstrukcije unutrašnjih gasnih instalacija kod korisnika koji su u međuvremenu zbog različitih kvarova obustavili upotrebu ovog energenta. Sredstva koja su predviđena Aneksom sporazuma iznose 350.000 KM - naglasili su iz Kantona Sarajevo.

Uskoro će biti objavljeni javni pozivi za odabir korisnika subvencije.

- Na ovaj način će ukupna izdvojena sredstva iznositi 1.201.000 KM, a treba naglasiti da je krajnji cilj projekta povećanje broja korisnika plina kao ekološki prihvatljivog energenta, čime se doprinosi poboljšanju kvalitete zraka u Kantonu Sarajevo- navodi se u saopćenju iz Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.