open-navfaktor-logo
search
New York
Čistač ugasio zamrzivač zbog dosadnog alarma, upropašteno 25 godina istraživanja
Čistač koji je isključio specijalni frižider za duboko zamrzavanje zato što nije prestao da pišti uništio je decenije naučnog istraživanja, tvrdi se u tužbi.
28.06.2023. u 11:04
get url
text
Institut Rensselaer
Institut Rensselaer

Radnik je navodno isključio frižider kako bi zaustavio "iritantnu" buku, a njegov poslodavac je sada tužen za milion dolara, piše 9news.

Politehnički institut Rensselaer, sa sjedištem u New Yorku, rekao je da se zamrzivač koristi za čuvanje ćelijskih kultura, uzoraka i eksperimenata na minus 82 stepena Celzijusa.

Michael Ginsberg, advokat koji zastupa institut, rekao je da je "nepažnja" radnika odgovorna i "nažalost, oni su izbrisali 25 godina istraživanja".

Procijenio je da bi institut trebao potrošiti milion dolara za regeneraciju eksperimenata i repliciranje izgubljenih uzoraka.

Temperatura u frižideru je skočila na minus 25,6 stepeni, što je oštetilo ili uništilo naučni materijal, kada je radnik kompanije Daigle Cleaning Services isključio prekidač u septembru 2020. godine, navodi se u sudskim dokumentima.

Mehanički kvar bio je uzrok ponavljajućeg alarma, prema The Times Unionu, a ekipa za održavanje je bila rezervisana da popravi frižider samo nekoliko dana nakon sudbonosnog navodnog udaranja prekidača.

Prije nego što je navodno isključen, laboratorijsko osoblje je napravilo i priložilo vodič koji objašnjava zašto zvoni alarm frižidera i upute kako ga utišati.

Znak je glasio: "U ovom području nije potrebno čišćenje".

Zatim je naložilo radnicima da "pritisnu dugme za utišavanje alarma/testiranja zvuka na 5-10 sekundi ako želite da isključite zvuk".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.