open-navfaktor-logo
search
Radi se 24 sata
Članovi Vlade BPK posjetili gradilište tunela Hranjen, radovi na izgradnji ubrzani
Premijer i ministri u Vladi Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas su posjetili gradilište tunela Hranjen gdje su obišli radove koji se izvode sa južne strane, iz pravca Goražda, odakle je iskopano više od 1.740 metara tunelske cijevi sa primarnom oblogom.  
11.05.2023. u 15:21
get url
text

Prema riječima premijera Edina Ćulova, svakodnevno se probija tri do četiri metra tunela.

- Uvjeti su veoma dobri, nema zastoja, primarna obloga se stavlja da ne bi došlo do obrušavanja i uvjerili smo se da se radi bukvalno 24 sata. Ja sam potpuno zadovoljan i nadam se da će ovako ostati, predviđeno je da će se radovi izvoditi do septembra ako ne bude kakvih smetnji ili nepredviđenih okolnosti, sada je sve kako treba - kazao je Ćulov.

Napomenuo je da intenzivni radovi traju i sa sjeverne strane, iz pravca Prače, gdje je do sada urađeno 810 metara, što je oko polovine radova na ukupnom probijanju tunela.

- Tamo je urađena i primarna i sekundarna obloga, nadamo se novom tenderu koji treba da se raspiše naredne sedmice i koji bi trebao biti kada Vlada FBiH odobri 130 miliona maraka - kazao je Ćulov.

Potvrđeno je da su radovi na izgradnji tunela Hranjen ubrzani te da je u završnoj fazi i proces eksproprijacije za brzu cestu.

Brza cesta Prača - Goražde (Hrenovica - Hranjen – Goražde), uključuje i tunel Hranjen, a dužine je 18,4 kilometra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.