open-navfaktor-logo
search
Granična policija
Crnogorac na granici BiH "pao" sa 55 kilograma marihuane
Službenici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška, jutros su spriječili krijumčarenje 55 kilograma i 402 grama opojne droge marihuane.
25.07.2020. u 17:23
get url
text

Opojna droga otkrivena je na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole teretnog motornog vozila "fiat ducato", crnogorskih nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Naime, prilikom pregleda, uz korištenje specijalističke opreme koju je GPBiH donirala Vlada SR Njemačke, policijski službenici su u stranicama vozila koje su obložene drvenom oblogom, uočili nekoliko paketa oblijepljenih prozirnom folijom. O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici JGP Bosanska Gradiška uhapsili vozača, državljanina Crne Gore i pretresli vozilo. Nakon izvršenog pretresa vozila i vaganjem, utvrđeno je da se radi o 50 paketa ukupne težine 55 kilograma i 402 grama marihuane. Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašten promet opojnim drogama, državljanin Crne Gore bit će predat Tužilaštvu BiH.

- Opredijeljenost GPBiH je permanentna zaštita državne granice i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija. Ova akcija, ali i prethodne akcije sprečavanja krijumčarenja ljudi, opojnih droga i akciznih roba nastavak su aktivnosti GPBiH u cilju identificiranja, otkrivanja i procesuiranja krijumčara i presijecanja organiziranih kriminalnih grupa. Uz mjere sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice u graničnom pojasu, policijski službenici GPBiH kontinuirano prikupljaju informacije o osobama koje se bave krijumčarenjem i ovakve aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu - izjavio je direktor GPBiH Zoran Galić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.