open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Davor Dragičević dao podršku porodici Memić
Kao podrška porodici Memić danas je pred Sudom Bosne i Hercegovine bio i Davor Dragičević iz Banje Luke, otac ubijenog 21-godišnjeg Davida Dragičevića.
21.07.2023. u 12:58
get url
text
Davor Dragičević
Davor Dragičević

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je presudu u slučaju "Memić" u kojem se sudilo Zijadu Mutapu, Alisi Ramić, djevojački Mutap, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću.

Dupovac i Alisa Ramić (Mutap) su proglašeni krivima. Dupovac je osuđen za zloupotrebu položaja i ovlasti na tri godine zatvora. Alisa Ramić je osuđena za davanje lažnog iskaza na dvije i po godine.

Svih petero su oslobođeni po tački optužnice za organizirani kriminal.

- Očekujem u oba slučaja podignute tužbe za istrage za ubistva i da konačno ubice i zločinci budu u ovim instutucijama suđeni, da nam daju pravnu pobjedu za djecu i svim građanima ove zemlje. Ovo je fin iskorak za sve nas i nadam se da je Banja Luka na redu - rekao je Dragičević i dodao:

- Morat će doći dan da vidimo ubice. Nije bitno kakva će kazna biti. Iz pouzdanih izvora sve što sam rekao o otmici, mučenju i ubistvu moga sina kao najsvirepiji zločin je istina. I mogu usvajati koliko god hoće zakon o kriminalizaciji klevete.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.