open-navfaktor-logo
search
Međunarodni sajam u Bihaću
Dedić: Nestašica neće biti, u prvih pola godine u FBiH proizvedeno 70 miliona litara mlijeka
Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić prisustvovao je danas u Bihaću otvorenju 19. Međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS.
08.09.2022. u 16:55
get url
text

Ovogodišnji sajam, koji traje od 8. do 11. septembra, u fokus će staviti turističke potencijale koje naša država ima, kao i mogućnosti koje nudi turistički sektor. 

Kako je istaknuto, na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode i usluge predstaviti će više od 200 izlagača na unutrašnjim i vanjskim izložbenim prostorima smještenim na Gradskoj otoci u Bihaću.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva podržalo je održavanje ovogodišnjeg sajma EKOBIS u Bihaću čime se nastoji osigurati kontinuitet ove sajamske manifestacije.

Također, u okviru ovogodišnjeg sajma održat će se i 2. međunarodni sajam turizma – EKOTOUR i 2. međunarodni sajam obrta. Zainteresovani će imati priliku prisustvovati i prezentaciji "Perspektiva jačanja poljoprivrednog sektora kroz klastersko udruživanje" koju realizira Ured za koordinaciju projekata Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

 - Federalno ministarstvo će u sklopu ovogodišnjeg sajma imati prezentaciju na kojoj će predstaviti sve mogućnosti našeg kantona, a naši poljoprivrednici su značajni proizvođači hrane u BiH i možemo se ponositi s tim da smo najveći proizvođači mlijeka u Federaciji BiH. Stoga bih poručio onima koji ovih dana govore o nestašicama mlijeka, da nikakvih nestašica neće biti jer u prvih pola godine na području FBiH proizvedeno je oko 70 miliona litara mlijeka – kazao je ministar Dedić. 

Dodao je da je Bihać grad turizma, te da će uz daljnji razvoj Nacionalnog parka Una, poboljšanje turističke infrastrukture i izgradnju Aerodroma u Bihaću postati značajna svjetska destinacija na turističkoj mapi, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.