open-navfaktor-logo
search
Najtraženiji bjegunac
Detalji hapšenja Mladena Samardžije na Jahorini: Oduzet kilogram kokaina, 122.580 eura...
Mladen Samardžija, jedan od najtraženijih bjegunaca sa liste Europola, uhapšen je danas na Jahorini u okviru akcije "Tokio" zbog sumnje da se bavio preprodajom kokaina, potvrđeno je u policiji RS-a. 
11.12.2023. u 15:59
get url
text

{$galerijaFotografija}

Uhapsili su ga pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine. 

Europol je ljetos objavio ažurirarnu listu najtraženijih bjegunaca u Evropi, a na kojoj su se našla i dva državljanina Bosne i Hercegovine za kojima traga Slovenija. Jedan od njih je Samardžija koji je rođen 1990. godine, a dovodio se u vezu i sa međunarodnim kriminalnim grupama iz Crne Gore. Potjernicu za njim raspisala je Slovenija za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

- U okviru istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet koja je trajala duži period pod nadzorom Tužilaštva BiH, utvrđeno je da je M. S. nastavio da nakon bjekstva u BiH (čiji je državljanin) rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom  opojnim drogama na području Evropske unije, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Republike Crne Gore, te je samom istragom dokumentovan prijevoz i prodaja više od 40 kilograma kokaina i pola kilograma  heroina - saopćeno je iz MUP-a. 

VEZANI TEKST - Na Jahorini uhapšen jedan od najtraženijih bjegunaca u EU

U akciji "Tokio" sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvuju i policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antitetrorističke jedinice MUP-a i uz podrušku Europola, a do sada je oduzet jedan kilogram opojne droge kokain, 8.000 КM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane , 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više vozila.

Samardžija će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, a protiv njega bit će podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima organizovani kriminal u vezi sa novlašteni promet opojnim drogama, pranje novca i ometanje rada pravosuđa.

IMG-e809a5cf9f11583a34eca47f2628c234-V.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.