open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo traži pritvor
Detalji hapšenja u Mostaru: Ženu tjerao na prostituciju, prijeti mu najmanje tri godine robije
Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona uputilo je prijedlog mostarskom Kantonalnom sudu za određivanje jednomjesečnog pritvora A. F. (1991), kojeg su jučer uhapsili pripadnici Federalne uprave policije u Mostaru.
13.07.2023. u 15:03
get url
text

VEZANI TEKST - Zbog trgovine ljudima uhapšen 32-godišnji Mostarac

Kako je rečeno iz Tužilaštva, za njega se osnovano sumnja da je počinio krivično djelo trgovina ljudima na način da je tokom 2020. i 2021. godine u Mostaru, na širem području HNK i Federacije BiH, radi sticanja nezakonite koristi, ženu pod prijetnjom i upotrebom sile, prisiljavao na pružanje seksualnih usluga za novac. 
- Pritvor je osumnjičenom predložen iz razloga jer naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoka i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna - naveli su iz Tužilaštva.

Riječ je o nastavku operativnih akcija "Hum" i "Hum 1", koje su pripadnici FUP-a proveli pod nadzorom Tužilaštva HNK, a usmjerene su na otkrivanje i procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja se specijalizirala za organizovanu trgovinu ljudima u svrhu sticanja neuzakonite koristi.

- Kantonalno tužilaštvo HNK, u suradnji sa Federalnom upravom policije (FUP), nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo - naveli su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.