open-navfaktor-logo
search
Proglašen Dan žalosti
Detalji tragedije kod Bosanskog Šamca: Radnice poginule vraćajući se s posla
U stravičnom sudaru, koji se jučer popodne dogodio na području Bosanskog Šamca, poginule su tri radnice iz te općine, a koje su se u trenutku nesreće vraćale iz Brčkog, gdje su bile zaposlene.
18.05.2023. u 13:02
get url
text

VEZANI TEKST - Tri žene poginule u sudaru sa kamionom na putu Bosanski Šamac - Brčko

Potvrdili su to izvori "Nezavisnih novina", koji dodaju da su se sudarili teretnjak "mercedes" sa cisternom, te "peugeot", u kojem su ove radnice bile.

- Automobil je vozila Bojana Gazetić (28), a saputnice su joj bile Dijana Đurić (54) i Soka Stević (54). Sve tri su poginule - rekli su izvori "Nezavisnih novina".

Tragedija se jučer oko 16.20 dogodila na magistralnom putu Bosanski Šamac - Brčko, u mjestu Novo Selo, na području Bosanskog Šamca.

Zbog ove tragedije na području Bosanskog Šamca sutrašnji dan proglašen je Danom žalosti, saopćile su lokalne vlasti.

Dan žalosti obilježava se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općinske uprave, javnim preduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama na području općine.

Zbog Dana žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera, niti emitovati muzika u ugostiteljskim i trgovinskim objektima.

Iz općinske administracije pozvali su fizička i pravna lica koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, kao i medije koji djeluju na području Bosanskog Šamca, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti.

- Upućujemo najiskrenije izjave saučešća porodicama nastradalih - navedeno je na stranici općinske administracije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.