open-navfaktor-logo
search
Faktor saznaje
Detalji ubistva u Tuzli: Istražuje se vrijeme smrti žene i kako je došlo do povreda muškarca
Zvaničnih informacija o tome šta se dešavalo u kući u tuzlanskom naselju Lipnica još nema. Nezvanično žena je ubijena, a muškarac s kojim je živjela zbog teških povreda morao je biti operiran na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla.
21.02.2024. u 17:20
get url
text

VEZANI TEKST - Tuzla: Žena ubijena, muškarac zbog povreda stomaka prevezen u UKC Tuzla

- Operacija je završena, pacijent je na kontrolisanoj mehaničkoj ventilaciji, trenutno stabilan. Smješten je u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju - kazala je Ersija Aščerić Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla.

Muškarac je, kako saznajemo, državljanin Mađarske, a žena je državljanka Bosne i Hercegovine. On je bio u lošem zdravstvenom stanju i kretao se u invalidskim kolicima, a i žena je, kako saznajemo bila narušenog zdravlja.

U ovoj kući navodno su živjeli neko vrijeme, a policija ranije nije imala nikakvih prijava vezanih za ovaj par.

Kako je muškarac zadobio povrede, policija još uvijek utvrđuje. Predmet istrage je i vrijeme smrti žene, jer postoji sumnja da ona nije ubijena danas nego nešto ranije.

Podsjećamo, policija je u kuću došla nakon poziva prijatelja ovog para, a nakon što su provalili vrata u kući su našli usmrćenu ženu i muškarca s ranama u predjelu stromaka.

Naređena je obdukcije tijela žene, a nakon okončanja uviđaja i dobijanja nalaza obdukcije može se očekivati i više zvaničnih informacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.