open-navfaktor-logo
search
Stravičan zločin
Djevojka i njena majka ubile tek rođeno dijete u Bužimu
Na licu mjesta završene su istražne radnje i utvrđeno je da se radi o ubistvu, izjavio je za Faktor Amel Kozlica, načelnik Ureda komesara USK
17.08.2019. u 19:15
get url
text

Istražitelji MUP-a USK otkrili su stravičan zločin u Bužimu, gdje se desilo čedomorstvo. Naime,  djevojka E. L. i njena majka E. H. osumnjičene su da su usmrtile tek rođeno dijete zbog čega su uhapšene.

- Policija je saslušala sve aktere ovog zločina, te je prikupila tragove i materijalne dokaze i utvrdila da se 16. augusta u 10.40 sati  u prostorije policijske stanice Bužim, obratila građanka E. H. rođena 1978. godine koja je prijavila da se njena kćerka E. L. rođena 2000. godine porodila u njenoj kući te da je dijete mrtvo, a da je ona svoju kćerku sa djetetom dovezla u Dom zdravlja Bužim. Poslije ove prijave upućena je policijska patrola koja je u Domu zdravlja zatekla E. L. i koja je potvrdila navode prijave. O ovome su upoznati istražitelji Uprave policije USK, koji su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva USK preuzeli istragu u ovom slučaju. Na licu mjesta završene su istražne radnje i utvrđeno je da se radi o ubistvu, izjavio je za Faktor Amel Kozlica, načelnik Ureda komesara USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.