open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud u Sarajevu
Djevojke "prodavali" za 200 KM: Osuđeni Selvedin Bulbul i Selma Delić, oduzeto 100.000 KM i dva automobila
Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Selvedina Bulbula i Selmu Delić za krivična djela nedozvoljena trgovina, navođenje na prostituciju i pranje novca.
13.07.2022. u 10:49
get url
text

VEZANI TEKST - Bulbul tvrdio da se u klubu za bludničenje okupljaju borci

- Osuđeni su na po dvije godine i četiri mjeseca zatvora. Presudom im je oduzeto oko 100.000 KM nezakonito stečene imovinske koristi i dva automobila. Terete se da su od 2008. do 2018. godine u noćnom klubu Orlando organizirali pružanje seksualnih usluga za što su vrbovali veliki broj djevojaka kojima su obećavali "brzu i dobru zaradu". Djevojke koje su podvodili, seksualne usluge su pružale po cijeni od 150 do 200 maraka. Polovinu tog novca optuženi Bulbul i Delić zadržavali su za sebe. U odnosu na optužene Arnelu Ožegović, Ehlimanu Čehajić i Lamiju Avdić glavni pretres je u toku - saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.  

Bulbula su u februaru 2018. godine uhapsili pripadnici FUP-a. Kantonalni sud u Sarajevu u julu iste godine potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Selvedina Bulbula, Selme Delić, Arnele Ožegović, Ehlimane Čehajić i Lamije Avdić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.