open-navfaktor-logo
search
Granična policija
Državljanka BiH uhapšena zbog krijumčarenja 11 osoba iz Pakistana
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine jučer su uhapsili državljanku Bosne i Hercegovine, E. B. (1999.), nakon što je otkrivena u krijumčarenju 11 osoba afroazijskog porijekla.
18.09.2023. u 13:59
get url
text

Krijumčarenje je spriječeno prilikom nadzora državne granice i kontrolom automobila "seat", bh. nacionalnih oznaka, u mjestu Kozara na području Čajniča.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba, o navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti, a državljanka BiH ispitana u svojstvu osumnjičene.

Krijumčareni strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Pakistana. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. Protiv osumnjičene bh. državljanke Tužilaštvu BiH bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba, saopćila je Granična policija BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.