open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Državni zastupnici izglasali zakone o VSTV-u i PDV-u, nije prošla Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka
Zastupnički dom Parlmentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je danas prijedloge zakona o izmjenama Zakona o porezu na dodatu vrijednost i o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH.
22.08.2023. u 16:57
get url
text

VEZANI TEKST - SNSD-ov amandman unakazio izmjene Zakona o PDV-u, oštro kritikovan i zakon o VSTV-u

Za prijedlog zakona o izmjenama Zakona o porezu na dodatu vrijednost glasalo je 35 državnih zastupnika te je ovaj prijedlog usvojen.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine izglasao je 24 zastupnika. Protiv je bilo tri zastupnika te suzdržanih osam. Izglasan je i prijedlog Domu naroda BiH da ovaj Zakon razmatra po hitnom postupku sa 25 glasova za.

Na sjednici nije usvojena Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka koju su predložili zastupnici Šerif Špago, Edin Ramić, Šemsudin Dedić, Milan Dunović, Jasmin Emrić, Safet Kešo, Amor Mašović, Šemsudin Mehmedović, Zlatan Begić, Elvisa Hodžić, Midhat Čaušević, Nermin Mandra, Denijal Tulumović i Vlatko Glavaš. Za je glasalo 21, protiv 16, a sudržana su bila dva zastupnika. Nije bilo entitetske većine.

I prijedlozi Zakona o slobodi pristupa informacijama i o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava Bosne i Hercegovine su dobili podršku Zastupničkog doma.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.