open-navfaktor-logo
search
Uz ogromne napore
Dvogodišnji Mert spašen iz ruševina nakon 79 sati, rudari spasili i sedmogodišnjeg Ahmeta
Dvogodišnji dječak Mert Tatar spašen je jutros ispod ruševina zgrade u Hatayu, 79 sati nakon razornih zemljotresa koji su u ponedjeljak pogodili južne gradove Turske.
09.02.2023. u 10:36
get url
text

Pripadnici spasilačke ekipe Ureda za vanredne situacije Republike Turske (AFAD) jutros su tokom akcije spašavanja čuli glas ispod ruševine te su nakon ogromnih napora uspjeli spasiti mališana. Dvogodišnji dječak je ispod ruševina bio zaglavljen čak 79 sati. Nakon spašavanja kolima hitne pomoći prebačen je u bolnicu.

Spasilačka ekipa uspjela je spasiti i sedmogodišnjeg dječaka ispod ruševina zgrade u Adiyamanu, 70 sati nakon razornih zemljotresa koji su u ponedjeljak pogodili južne gradove Turske.

Rudari koji učestvuju u akcijama spašavanja jutros su ogromnim naporima iskopali tunel i ispod ruševina izvukli sedmogodišnjeg dječaka Ahmeta Erdema koji je preživio, čak 70 sati nakon razornih zemljotresa.

Dječak je po izlasku iz ruševine tražio žvakaću gumu. Mališan je potom predat ljekarskim ekipama i prevezen u bolnicu radi pregleda.

Akcije potrage i spašavanja se nastavljaju u zemljotresom pogođenim regijama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.