open-navfaktor-logo
search
Pravosnažna presuda
Dvojcu iz Zavidovića po osam godina zatvora za seksualni odnos s 14-godišnjakinjom
Vijeće Vrhovnog suda je u ovom predmetu prihvatilo žalbu odbrane Mirze M. koji je istom presudom Okružnog suda u Doboju, iz novembra prošle godine, također osuđen na osam godina zatvora
29.07.2019. u 13:39
get url
text

Vrhovni sud RS-a pravosnažno je osudio Elmedina T. i Adnana H. iz Zavidovića na po osam godina zatvora zbog krivičnog djela obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina.

- Odbijene su žalbe njihovih branilaca i potvrđena presuda Okružnog suda u Doboju – potvrđeno nam je u Vrhovnom sudu.

Vijeće Vrhovnog suda je u ovom predmetu prihvatilo žalbu odbrane Mirze M. koji je istom presudom Okružnog suda u Doboju, iz novembra prošle godine, također osuđen na osam godina zatvora.

Postupak protiv njega je vraćen dobojskom sudu na novo suđenje.

Trojka se teretila da su u avgustu 2017. godine, u večernjim satima, na području Doboja, imali seksualni odnos s djevojčicom od 14 godina. Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Doboj, djelo su počinili u međusobnom dogovoru i bili su svjesni godišta oštećene.

Neposredno nakon njihovog hapšenja, u aprilu 2018. godine, objavljene su informacije da su trojica optuženika seksualno iskoristili djevojčicu tokom zbora u dobojskom selu Kožuhe.

Prema tadašnjim informacijama, slučaj je otkriven nakon što je djevojčica posumnjala da je trudna, te se povjerila u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije u drugom stanju, a nakon toga je pokrenuta istraga, koja je rezultirala hapšenjem osumnjičenih, te kasnijim pravosudnim postupkom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.