open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Dvojica Pakistanaca pritvorena zbog krijumčarenja migranata preko Drine
Dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Adila Bashira (rođen 1996. godine u Pakistanu, državljanin Pakistana) i Adnana Alija (rođen 1996. godine u Pakistanu, državljanin Pakistana).
05.04.2021. u 15:14
get url
text

Sud BiH je prijedlog prihvatio i odredio im pritvor, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Osumnjičene su 2. aprila uhapsili pripadnici Granične policije BiH, prilikom krijumčarenja grupe od 13 ilegalnih migranata, koji nisu ispunjavali uslove za zakonit ulazak i boravak u BiH.

- Krijumčarenje migranata otkriveno je i spriječeno na širem području Zvornika, kada je u ranim jutranjim satima, otkriveno plovilo na rijeci Drini, sa krijumčarenim migrantima. Policajci Granične policije BiH, zaplijeni su plovilo, priveli osumnjičene, nakon čega su ilegalne migrante, državljane Afganistana i Pakistana, saslušali i predali pod nadzor Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine - naveli su iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da je nakon privođenja i ispitivanja osumnjičenih, dežurni tužilac uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora, iz razloga jer se radi o stranim državljanima, koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosudnim institucijama BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.