open-navfaktor-logo
search
Skupština dioničara
Elektroprijenos BiH ulaže dva miliona maraka u obnovu postrojenja i izgradnju dva nova dalekovoda
U sjedištu kompanije Elektroprijenos BiH Banja Luka u srijedu je održana redovna sjednica Skupštine dioničara, na kojoj je odobreno ulaganje u objekte te kompanije više od dva miliona maraka.
03.06.2021. u 10:00
get url
text


Ovom odlukom odobrene su rekonstrukcije postojećih transformatorskih stanica, izgradnja dva nova dalekovoda, te tri rekonstrukcije postojećih dalekovoda. Odluka je obuhvatila i nabavku prigušnica i rekonstrukciju poslovnih objekata u OP Banja Luka i OP Tuzla.

Na sjednici Skupštine odobrena je odluka Upravnog odbora o usvajanju revidiranog Finansijskog izvještaja Elektroprijenosa BiH za period 01.01.2020.-31.12.2020. godine.

Dioničari su donijeli odluku o raspodjeli dobiti za period 01.01.2020. – 31.12.2020. godine, u iznosu od dva miliona 549.143 maraka.

Riječ je o dobit iz bilansa stanja od ukidanja revalorizacionih rezervi i nije dobit iz osnovne djelatnosti, i raspodjeljuje se 509.828,60 KM za rezerve u skladu sa zakonom i Odlukom o obaveznim i posebnim rezervama kompanije a 2.039.314,40 KM u akumuliranu/neraspoređenu dobit.

Skupštini dioničara prisustvovali su predsjednik Vlade RS i predsjedavajući i član Skupštine dioničara Radovan Višković i premijer FBiH i član Skupštine Fadil Novalić, te članovi Uprave Elektroprijenosa BiH na čelu sa generalnim direktorom Matom Žarićem, kao i predsjednik Upravnog odbora Elektroprijenosa BiH, Branko Baroš.

Odobrena je  odluka Upravnog odbora  o prestanku funkcije vršioca dužnosti izvršnog direktora za kadrovske poslove, te donesena odluka o davanju prethodnog jednoglasnog odobrenja Upravnom odboru da se za vršioca dužnosti izvršnog direktora za kadrovske poslove imenuje Dušica Šolaja, saopćeno je iz Elektroprijenosa BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.